top of page
Zoeken
  • Sarah & Pieter

Broek De Naeyer, waterparadijs in Klein Willebroek

Bijgewerkt op: 16 mei 2023

Broek De Naeyer in Klein-Willebroek is een uniek natuurgebied omgeven door water van de Rupel en een oude kanaalarm van het Zeekanaal Antwerpen-Brussel. Bij het ontluiken van deze lente rijgen we de unieke wandelingen aan elkaar. Toegegeven, in de lente is het overal wel mooi wandelen, maar de unieke flora én vooral fauna van Klein Willebroek is een omweg meer dan waard!


We laten ons verrassen door een groepje reeën aan het einde van een grasweg, vinden een kikker in een hol en houden geregeld halt bij het water om de watervogels in actie te zien. Ook de kleinste diertjes krijgen op deze wandeling voldoende aandacht.


Picknicken doen we op een grasland vol blaasbloemen, boomstam 'speeltuin' én in één van de vogelkijkhutten, om even in 'stilte' te kunnen genieten van de 'watervogel-tv'.Voor de kleintjes volg je de route 'Otters en bevers op het spoor'. Zo kom je onderweg een aantal doe-opdrachten tegen, waardoor je veel ontdekt over de otter en de bever.


PRAKTISCH:


Afstand: 3km (beverwandeling) en 4km

Toegankelijkheid: Stevig schoeisel en laarzen in natte periodes, deels onverhard

Redenen om erheen te gaan: Watervogels, beverpad, weelderige natuur

Horeca: Sacchettis is een heel fijn en lekker restaurant in Klein Willebroek vlak aan de start van de wandeling waar kinderen meer dan welkom zijn (en ze zijn open vanaf 11u!)

Route: download onderstaande gpx en gebruik Gaia gps voor iOS/Android


broek-de-naeyer-waterparadijs-in-klein-w
.
Download • 13KB


1.392 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page