top of page
Zoeken
  • Sarah & Pieter

Picknicken in de volle natuur van de Lovenhoek (Vorselaar)

Bijgewerkt op: 3 sep. 2020

POST-LOCKDOWN WEEKENDTIP: Wandel picknick met je (kleine) huisgenoten in de Antwerpse Kempen


Wandelgoesting.be trekt er elk weekend op uit om de beste wandelingen te ontdekken voor jonge gezinnen. Hun missie is om te inspireren en meer jonge gezinnen de natuur in te krijgen in het weekend. En kinderen de wandelgoesting te geven die hun kindertijd verdient.



Het natuurpad van Lovenhoek heeft alles wat een kind maar dromen kan. Stapstronken, modderpoelen en kronkelende vlonderpaadjes. Bovendien kan je er nu kikkers spotten in de knalgroene vijvers, Galloways en schapen tegenkomen en picknicken met een prachtige vogelsymfonie op de achtergrond.


In nattere periodes bewijzen deze stapstonken echter absoluut hun nut, want dan kan het goed zijn dat de bossen volledig onder water lopen. Laat je kids alvast eens oefenen nu het nog droog is!


Deze wandeling werd in 2017 wandeling van het jaar en dat is niet gelogen, voor jong en oud is het hier echt genieten van onze natuur! De variatie van het landschap, de vele watertjes, kronkelpaadjes, naaldbossen en oude loofbossen maken van deze wandeling een absolute must van ieder gezin!


De fotogenieke vlonderpaadjes over de kronkelde Molenbeek zijn ideaal om de zelfontspanner nog eens uit te proberen.


De ideale natuurwandeling voor gezinnen met een gezonde portie wandelgoesting!

PRAKTISCH


Afstand: 5,5km

Toegankelijkheid: stevig schoeisel en laarzen in natte periodes, volledig onverhard, slechts deels toegankelijk voor buggy's

Parking: Kruising Pulderdijk en Boskant, 2242 Zandhoven

Redenen om erheen te gaan: Wandeling van het jaar 2017, slingerende vlonderpaadjes en riviertjes, bruggetjes en stapstronken, picknicken in volle natuur

Horeca: eetcafé GRAAN met speeltuin en oude molen (Molenheide 67 2242 Zandhoven)

Streekbier: Kempisch Vuur

Route: download onderstaande gpx en gebruik Gaia gps voor iOS/Android


picknicken-in-de-volle-natuur-van-de-lov
.
Download • 11KB






1.601 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page