top of page
Zoeken
  • Sarah & Pieter

Naar de kust via het Stropersbos (Stekene)

Bijgewerkt op: 26 aug. 2020


Ondanks dat het Stropersbos het grootste bos van Oost-Vlaanderen is, is het hier zeker niet over de koppen lopen.

Parkeren doe je aan de viswinkel waar je na de wandeling een lekker visje voor den aperitief kan meenemen (Hollandse Nieuwe met wat geluk).
We steken de baan nog maar over en we zien rechts een prachtig slootmeertje waar we in de verte een 'The Notebook' bootje de hoek zien omgaan. Het zijn vaak die kleine details bij het ‘onthaal’ in een gebied die de toon zetten van de wandeling. Soms creëer je dat moment zelf en soms heb je geluk!


We volgen het 4 kilometer lange laarzenpad en gaan op zoek naar de kudde Konikpaarden die er vrij rondgrazen. Een aardige dame wijst ons halverwege de weg. Want één ding is zeker, de doorwinterde bosgepensioneerde is altijd heel verheugd met de aanwezigheid van onze kleine wandelaars.

We wagen ons aan een echte ontmoeting, want paardjes moéten geaaid worden, bij nader inzien is dat niet meteen het advies dat we jullie willen meegeven.

Nu - in de lente - is het hier vooral genieten van het hoge gras vol kruiden en bloemen. We controleren even onze landingsplaats op distels en ploffen ons een kwartiertje tussen de bloemen in de heerlijke ochtendzon. We nemen de tijd voor enkele pauzes vandaag. De kids willen alles ontdekken, en hen meesleuren is voor niemand leuk. Dat doen we wel op’t einde als we zin krijgen in maatjes met een aperitiefje.

Tijdens onze laatste wandelingen bedenken we leuke opdrachtjes voor onderweg - zoek het volgende bordje met de groene laars op - zoek een wit/paars/geel rood bloemetje – maak een veldboeketje - zoek een kever, of voor gevorderden: ga op zoek naar de fazant nadat hij zich verraden heeft met zijn typische "Kok-ok-ok!" dat hij ergens vlakbij in het dichte kruid verstopt zit...

De wandeling op kindermaat heeft een fijne afwisseling van weide, naar bos en biedt ook de onmisbare vlonderpaden.

De ideale stop voor wie met de kids naar zee vertrekt op een zonnige dag. Al is het maar om even te picknicken in de bloemenweide en de Hollandse Maatjes.


PRAKTISCH:


Afstand: 4 km laarzenpad

Toegankelijkheid: Grote laarzenpad (te voet/staprugzak), groene en rode wandeling (buggy vriendelijk)

Parkeren: De Stropersstraat ,65, 9190 Stekene

Redenen om erheen te gaan: safarigevoel, konikpaarden, speel- en rustweides ( met bloemen in de lente)

Horeca: De Boshoeve met speeltuin wegens Covid-19 niet kunnen testen, de viswinkel wél

Route: download onderstaande gpx en gebruik Gaia gps voor iOS/Android


naar-de-kust-via-het-stropersbos-stekene
.
Download • 11KB

1.049 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page