top of page
Zoeken
  • Sarah & Pieter

Rebels de grens oversteken via de vallei van Het Merkske (Hoogstraten)

Bijgewerkt op: 26 aug. 2020


Dit avontuur kan je starten in Nederland, maar wie liever het zekere voor het onzekere neemt start gewoon hier in België met deze prachtige wandeling. Misschien belangrijk om mee te geven is dat we altijd heel bewust zoeken naar het allerbeste #wandelgoesting startpunt. Hier bijvoorbeeld ligt het mooiste stuk van de wandeling te ver af van het normale startpunt aan het bezoekerscentrum van Natuurpunt 2 kilometer verderop. De vele kaarsrechte wegen zijn niet speels genoeg voor kleine kinderen, en zullen de hele snack-voorraad inclusief geduld van mama en papa mogelijks al serieus uitputten.


Het begint op een afgelegen plek en de eerste 300m lijkt het alsof je niet juist bent. Even onze gpx track volgen en alles komt goed.

Hier ontdekten we voor het eerste het wulps supersonisch geluid van de kievit en aanschouwen vol verbazing hun gekke acrobatische baltsvlucht, de kinderen vonden het heerlijk om naar te luisteren en kijken.


Zoals de titel al verraadt is het hier flirten met de grens via de kronkelende beek Het Merkske, een zijriviertje van de Mark. Aan vlonderpaden en brugjes geen gebrek hier, en laat ons eerlijk zijn, die zijn altijd een succes bij de kleinste stappers.

Op de GPX zie je een uitschieter, hier stap je door de velden op het kaarsrechte zandpad, met wat fantasie wanen de kids zich in het wilde westen wanneer er een vintage paardenkoets voorbij rolt, of wanneer papa galoppeert in het stoffige zand.

Even boenken tussen de twee grote vennen en aanschouw wulpen, krijsende roofvogels en vele andere watervogels   

Neem de tijd om in het gras te ravotten met de kids, ze te laten voelen, 

ontdekken. De moment om zelf ook even te rusten, het perfecte perspectief voor leuke foto's. Op onze family-selfies moeten we nog wat oefenen ;)

Wanneer we stemmen horen over naar de auto gaan, horen we kikkers en zoeken we salamanders in de poelen van de Halsche Beemden.


Na de wandeling (en hopelijk nog deze zomer) kan je naar café de Scholekster van Natuurpunt rijden voor een verfrissing.


Afstand: 5km

Toegankelijkheid: degelijkse stapschoenen en laarzen bij nat weer

Parkeren: Infopaneel Halsche Beemden - NL adres: Hoogstratensebaan 83, 5114 AK Castelre, NL

Redenen om erheen te gaan: Kronkelende vallei, kievit, vennen en vijvers, watervogelparadijs, afwisselend landschap

Horeca: Bezoekerscentrum natuurpunt - De Klapekster, Kolonie 41, 2323 Hoogstraten

Route: download onderstaande gpx en gebruik Gaia gps voor iOS/Android

rebels-de-grens-oversteken-via-de-vallei
.
Download • 16KB

593 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 комментарий


Liene De Witte
Liene De Witte
04 янв. 2021 г.

Wandeling goedgekeurd!

Avontuur check, modder check, vlonderpaadjes check en bruggetjes check.

Door deze looprichting te volgen werd ook het plezantste deel voor het tweede deel gehouden, ideaal voor de motivatie! Wij liepen deze wandeling met kids van 7j -3,5j en 1,5j

Лайк
bottom of page