top of page
Zoeken
  • Sarah & Pieter

Spetter Pieter Pater in het grote meer van de Blakheide (Beerse)In het midden tussen Vossel en Beerse ligt een speels heidegebied verstopt met een immense onderwater gelopen kleiput, het Blak. Deze put is de ideale natuurlijke waterplek om verkoeling te zoeken tijdens de warme zomerdagen. Als je onze wandeling volgt, dan kom je hem tegen op het einde waardoor je de kids kunt motiveren om vervolgens zorgeloos in het water te spetteren. Het gebied maakt deel uit van de 16km lange Polarbears trail die onze bevrijders uit WO2 herdenkt. Mooi moment om even stil te staan bij wat er in Oekraïne aan het gebeuren is.We komen aan op de parking en zien onze date staan. We spreken deze zaterdagochtend af met Charlotte en Martin, onze dobbelgangers (later meer) en hun drie kindjes Lou, Ellis en Isaac. We kennen elkaar nog niet echt, enkel via Instagram en een toevallige ontmoeting jaren geleden in het Groen Kwartier. Doorheen de wandeling komen we meer en meer zaken te weten van elkaar en die zijn griezelig gelijkend 😊 De kinderen snuffelen aan elkaar en roepen alle wanneer vertrekken we nu, de ouders zijn al te veel aant tetteren! Het eerste deel van de wandeling kom je langs mooie mini-vennetjes aan de ene kant en een immens boerenveld inclusief majestueuze bomenrij aan de andere. Fout lopen is in het begin niet aan de orde. Om de natuur te beschermen is het pad langs beide kanten afgezet met een vrij natuurlijk hek. Het doet initieel een beetje afbreuk aan mijn vrijheidsstrijder gevoel maar dit ebt gelukkig snel weg.Via een slingerend verhoogd pad nemen we afstand van de lieflijke manege en zetten we koers naar het grote plonsmeer! We zweten ons een weg naar de verfrissing via een pad dat zich door de typische Kempische bossen wurmt om dan plots aan een steile helling te komen. Het meer kunnen we nog niet zien maar de gakkende ganzen verraden dat we er dichtbij zijn. We wroeten ons door de dichte begroeiing – theme song van “The Beach” – en duwen de laatste takken uit ons gezicht. Waw wat een zicht op dit immens meer. Een dun strandje dat ver in het meer loopt, verleidt Anna & co om te spurten tot de waterrand, we staan er midden in. En zoals bij alle goede plonsverhalen begint het met een teentje in het water en eindigt het kopje onder met natte kleren en lachende gezichten. We genieten van onze naakt plonzende kinderen terwijl grote groepen watervogels een serenade voor ons opvoeren in de verte.We doen een heerlijke apero en alle resterende snackjes worden hartelijk gedeeld. We krijgen ze met geen stokken uit het water maar wel met ijsjes! Op het einde van de wandeling (waar de auto’s geparkeerd staan) laven we ons aan croque monsiers, Westmalle trippels en heerlijke bollekes ijs in het gelijknamig ijssalon De Blakheide. Er is geen echte speeltuin maar de vele waterschildpadden en vogeltjes houden onze olijke bende meer dan lang genoeg geboeid. En wij sluiten onze dobbelganger blind date in schoonte af. Heerlijk toch!PRAKTISCH:

Afstand: 2,57 km (gemakkelijk uit te breiden met de Polarbears trail)

Toegankelijkheid: stevig schoeisel – droog in de zomer – goeie buggy kan overal door

Parkeren: Blakheide 13, 2340 Beerse – parkeren aan het Ijssalon De Blakheide

Redenen om erheen te gaan: kort en krachtig, volle natuur met een heerlijke afkoelplek voor zorgeloos spetter plezier, vele watervogels en ijsjes op het einde!

Horeca: Ijssalon De Blakheide met lekker ijs en goeie Westmalle tripels

Seizoenstip: Heel leuk als het zonnig en warm is (en einde vd zomer wanneer de heide in bloei staat)

Route: Volg zeker de gpx om de mooiste plekjes niet te missen! Download onderstaande gpx en gebruik Gaia gps voor iOS/Android


wg-spetter-pieter-pater-in-het-grote-meer-van-de-blakheide-beerse
.gpx
Download GPX • 15KB


448 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page